esmaspäev, 5. august 2013

Kartuli suvikõrvitsa-hakklihavorm

Ahjuroad on küll selline pigem pimedate sügis ning talveõhtute teema, aga see on ka hea viis suvel kõige muu toimetamise kõrval söönuks saada-roog küpseb ju ise ning ettevalmistused minimaalsed. Kui oma aiast ka suvikõrvitsat võtta, siis on maitse veel parem.

Vaja(kogused umbes, sõltuvalt sööjate arvust ja vormi suurusest varieeruvad):
5-6 kartulit
500g hakkliha
1 suur suvikõrvits
1 sibul
2 küüslauguküünt
sool-pipar
4dl rõõsk koor
200g riivjuust


Tükelda suvikõrvits, sibul ning küüslauk ja prae kergelt läbi. Tõsta kõrvale hetkeks. Prae seejärel hakkliha (eriti hea oleks kui oleks isetehtud), maitsesta vastavalt soovile. Seejärel sega kõrvits ning hakkliha kokku. Koori ning viiluta kartulid. Kui eeltöö tehtud, siis võita sobiva suurusega ahjuvorm ning pane kihiti kartulid ning hakkliha-suvikõrvitsasegu, kõige peale jäta kartul. Puista üle riivjuustuga ning kalla kõige peale niipalju koort, et vorm oleks kaetud. Küpseta 220 kraadises ahjus kuni kartulid on pehmed, kuskil 30 minutit vast kulub ikka.


1 kommentaar:

reets ütles ...

Lisasin porgandit, tšillit, tomatit ja bechamel kastet ja väga hea tuli. Terve suur plaaditäis. Väga lihtne teha :)