pühapäev, 20. juuli 2014

Vahukoore-kohupiimapasta kook

Ja märkamatult ongi möödunud juba aasta meie väikese rõõmulli sünnist. Selleks tähtsaks päevaks valmistas tädi Kati loomulikult koogi. Kuna sööjateks oli nii lapsi kui emmesid, siis sai valmistatud üks lihtne, suviselt rohkete marjadega biskviidikas.


Vaja:
mune
jahu
suhkrut
küpsetuspulbrit
vahukoort
kohupiimapastat
ohtralt marju, meil olid nendeks vaarikad ja mustikad
kaunistamiseks mandlilaaste ja sulašokolaadi
immutamiseks piima või meelepärast mahla

Valmista biskviit: vahusta munavalged suhkruga. Vahusta kergelt ka kollased ja sega need kaks omavahel õrnalt kokku. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munade hulka. Pane tainas ahjuplaadile või vormi ja küpseta 200kraadi juures kuni kuldkollane ja läbiküpsenud. Nagu näha siis biskviidi puhul mul pole pandud täpseid koguseid, põhjusega:). Tegelikult sõltub kõik kui suurt biskviiti vaja, aga süsteem järgmine - vastavalt munade arvule on supilusikaga vaja võtta ka jahu ja suhkrut, nt 4 muna, 4 spl jahu, 4 spl suhkrut. Küpsetuspulbrit tunde järgi, 1/2 tl või 1 tl.

Minu siin pildiolev kook oli tehtud ahjuplaadil ja kasutasin 5 muna. Koogis sai kasutatud 2 kihti biskviiti, vahel ning peal kohupiimapasta ning vahukoore segu (vahusta vahukoor ning sega õrnalt hulka pasta; minu koogi puhul kulus 4dl vahukoort ja 2 pakki pastat). Edasi vaid kokkuladumise vaev- biskviit, immuta nt veidikese piima/mahlaga, kata kreemiga, laota peale marjad, teine kiht biskviiti, taas immuta, kreem peale ja äärtesse ning kaunista marjade, mandlilaastude ja sulašokolaadiga.

Kommentaare ei ole: