teisipäev, 2. september 2014

Puravikupasta

Nädalavahetusel metsa väisates sai selgeks meilegi, et seeni on sel aastal palju, väga palju. Eriti palju on puravikke. Kui nö teised seened peale puravike ja kukeseente sai marineerimisele sokutatud, siis neist kahest saab nüüd lähipäevil nii pastat kui pirukat. Antud roog valmib kiirelt ja maitseb imeliselt.


Vaja (4-le):
400g pastat (tagliatelled sobivad minu meelest kõige paremini)

500g värskeid puravikke
2spl võid
1spl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
1dl kuiva valget veini või 3-4 spl Marsala veini (soovi korral)
2dl 35% rõõska koort
peotäis värsket peterselli
parmesani juustu
soola-pipart

Kuumuta pannil või ja õli ja lisa puhastatud ja tükeldatud puravikud ning kuumuta 4-5 minutit, kuni seened on veidi jumekamad. Maitsesta veidikese soolaga, lisa küüslauk ning kuumuta veel paar minutit. Kui kasutad, siis lisa sorts valget veini või Marsalat. Kuumuta seejärel 3-4 minutit.  Seejärel kalla pannile rõõsk koor ja kuumuta tasasel tulel kümmekond minutit.  Keeda vahepeal ka tagliatelled al dente. Sega valmis kastme hulka hakitud petersell, maitsesta veel vajadusel soola ja pipraga ning sega juurde ka kurnatud tagliatelled. Serveerimisel riivi peale parmesani.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: