teisipäev, 28. oktoober 2014

Šhokolaadi-apelsinikook

Sõpradega koos süüa teha on üks parimaid viise koos ajaveetmiseks ja hiljem on mõnus ka kõik koos ju hävitada. Ja kui ma ühele heale sõbrale külla sõitsin ja kuuldes ideest koos süüa teha, võtsin selle vaid kahel käel vastu. Kenasti 50-50 jaotasime tööd, tema põhi ja mina kate ning ülimõnus apelsinimekiga šhokolaadi kook valmis saigi. Kuigi jah peamise hävitamise poole jätsin pigem talle ja ta kaasale.

Vaja:

Põhi:
3muna
3dl suhkrut
2tl riivitud apelsini koort
3 3/4dl nisujahu
5spl kakaopulbrit
2tl küpsetuspulbrit
2tl vaniljesuhkrut
2dl apelsini täismahla
100g apelsinišhokolaadi (tükeldatud)
150g võid

Šhokolaadikate:
100g apelsinišhokolaadi
100g võid
200g tuhksuhkrut
2spl kakaopulbrit
1/2tl vaniljesuhkrut
2spl piima


Vahusta munad suhkru ja apelsinikoorega. Sega jahu, kakaopulber, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber. Lisa kuivained munavahu hulka koos mahlaga. Lisa tükeldatud šhokolaad ning veidi jahtunud sulavõi. Sega korralikult läbi.
Kalla tainas võitatud (või küpsetuspaberiga kaetud) koogivormi (n 22cm). Küpseta 175kraadises ahjus 55 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist ning tõsta kõrvale kuniks valmib kate.

Katte jaoks murra šhokolaad tükkideks ning sulata. Tee sama võiga ning sega kaks massi omavahel. Sega tuhksuhkur, kakaopulber ning vaniljesuhkur ning lisa massi hulka koos piimaga. Sega korralikult kõik ühtlaseks. Aseta saadud mass külma nii paariks tunniks.

Pane koogipõhi serveerimisalusele ning kata tahenenud šhokolaadimassiga (sega mass enne läbi ja kui see tundub liiga paks, siis lisa 1/2-1spl piima). Kaunista  soovi korral marjade ja sidrunimelissiga.

allikas: Arla

Kommentaare ei ole: