laupäev, 28. veebruar 2015

Läätse-kikerhernesupp

Kuna soetasin endale hiljuti ühe (loodetavasti) vinge köögiabilise, siis hakkasin kohe ka selle töövõimsust katsetama. Saan sellega siis nii segada, mikserdada, hakkida, blenderdada kui ka isegi keeta. Esimene proov oli siis köögikombaini osaga, kuna see oli üks peamisi asju, mida ammu olen tahtnud. Kõk muu on justkui boonus. Elu läks ikka kohe kergemaks:).


Vaja (4-le):
oliiviõli
1L köögiviljapuljongit või vett
1 suurem sibul
2-3 küüslauguküünt
2 porgandit
2 varssellerit
1,5dl läätsesid (punaseid)
400g purustatud tomateid
400g purk kikerherneid
3 loorberilehte
1-1,5tl garam masalat või vürtsköömneid
(soovi korral tüümiani või münti)
kaunistuseks lehtpeterselli või koriandrit

Kuumuta potis õli ning selles hakitud sibul ning küüslauk. Lisa õhukeseks viilutatud porgand ja seller, kalla peale puljong (või vesi) ning kuumuta keemiseni. Puista sisse läätsed ning keeda mõni minut. Seejärel lisa purustatud tomatid, garam masala (või vürtsköömen) ja loorberilehed. Keeda kaane all vaiksel tulel kuni 20 minutit. Maitsesta vajadusel lisaks soola-pipraga. Lisa nõrutatud kikerherned, keeda mõned minutid lisaks. Lisa soovi korral hakitud petersell või koriander.
Mõnus ning vürtsikas supp ongi kerge vaevaga valmis.

allikas: Eesti Naine märts2015

Kommentaare ei ole: