laupäev, 18. aprill 2015

Jamie Oliveri Chilli con carne

Mõnus tex-mex roog, sedapuhku Jamie Oliveri sulest. Lihtne valmistuviis, kuna suurema osa ajast toit lihtsalt podiseb omasoodu. Palju muhedat tomatit, ube, maitsvat veiseliha ning peoga vürtse. Kõrvale saab igaüks võtta mida hing ihkab - riisi, tatart, saia jne.


Vaja (4-le):
2 keskmist sibulat
1 küüsslauguküüs
oliiviõli
2tl tšillipulbrit
1 seemnetest puhastatud tšillikaun
1tl jahvatatud vürtsköömneid
meresoola
musta pipart
450g kvaliteetset veisehakkliha
200g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis
800g purustatud tomatit
0,5tk kaneelikoort
800g punaseid konservube

Peenesta sibul ja küüslauk ning prae väheses oliivõlis pehmeks. Lisa tšillipulber, tšillipipar, vürtsköömen ja veidi soola ning pipart. Lisa seejärel hakkliha ja pruunista pidevalt segades. Peenesta päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatipurgist). Lisa saadud mass hakklihale. Lisa tomatid, kaneelikoor ja 1dl vett. Maitsesta veelkord vajadusel soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni,misjärel kata pott kaanega. Alanda kuumust ja hauta 1,5 tundi (või hauta 150-kraadises ahjus sama kaua). Tunni aja pärast lisa nõrutatud konservoad.
Serveeri meelepärasega.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: