teisipäev, 4. august 2015

Kukeseenepirukas

Kuna vahepeal tegi ilmake siin piisavalt vihma ja sooja, siis oli täitsa lootusekiir metsa minnes, et ehk midagi ikka saab. Metsas oli peale meie pundi veel inimesi, kuid sukeldudes tavapärasest sügavamale, saime omadki korvid täidetud just selliste kogustega, mis sooviks oli, ehk isegi veidi enam. Kuna mul antud retsept oli juba tallele pandud ja metsagi mindud selle piruka mõte peas, siis eile sain mahti ka selle lauale kanda.


Vaja:
3dl jahu
125g võid
2spl külma vett

140g peekonit
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
200g shampinjone (v 5-6dl kukeseeni)
2 muna
2dl 15% köögikoort
musta pipart
2dl riivjuustu

Sega köögikombainis(võib ka käte vahel pudistada) jahu ja külm või, kuni tekib purutaoline mass. Lisa külm vesi ja sõtku tainaks. Vooderda(põhi ja küljed) sellega võitatud piklik vorm või muu 26cm läbimõõduga pirukavorm. Pane seejärel külmkappi ootele.
Tükelda sibul, küüslauk ja peekon ning puhasta-tükelda ka vajadusel seened. Prae esmalt pannil peekon, lisa sibul-küüslauk ning mõne aja pärast ka puhastatud ja tükeldatud seened. Kuumuta segu pannil, kuniks vedelik on kadunud.
Kuumuta ahi 225 kraadini ning küpseta põhja 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 200kraadini. Aseta seentesegu pirukapõhjale kenasti laiali. Klopi munad lahti, lisa neile köögikoor ja maitse järgi musta pipart. Kalla saadud mass omakorda täidisele. Peale raputa riivjuustu ning küpseta seejärel 20 minutit või kuniks täidis on hüübinud.Lase jahtuda ja naudi nt salati seltsis.


allikas: K-Ruoka

Kommentaare ei ole: