reede, 9. oktoober 2015

Silmupirukas

Kui eelnevalt sai praetud silmi, siis festivalilt kaasasostetud suitsutatud silmudega sai ette võetud silmupiruka tegu. Inspiratsiooni sai selleks kogutud Oma Maitsest, kus oli silmust juttu ning kus vanad tegijad soovitasid, et saab ka teha pirukaid, just nagu viineripirukad, lehttainas. No ja proovisimegi ning maitse rääkis enda eest, kandik oli tühi ikka päris kiirelt.


Vaja:
lehttainast
suitsutatud silmu

Rulli tainas veidi õhemaks, lõika silmudest paraja suuruse tükid. Aseta silm tainast lõigatud ribale, keera rulli ja pane ahjuplaadile ootele, kuniks ka viimane rull on saanud valmis. Määri pealt munaga, puista üle soovi korral seesamiseemnetega ning küpseta 180-200kraadises ahjus kuni pirukad on kuldpruunid. Veidi üle 10 minuti peaks kuluma. Lase jahtuda ja naudi.

Kommentaare ei ole: