Kadripäeval tähistavad ka paljud nimepäeva, sest Katariinast on tuletatud päris palju nimesid ning nagu juba traditsiooniks saanud, siis kuna meil neid nimesid tööl ka jagub, siis kostitame ka teisi sel päeval. Mina valmistasin sedapuhuku siis ühe maheda mustikakoogi ja oma kätega korjatud mustikad palaval suvepäeval teevad koogi minumeelest veel erilisemaks. Lihtne valmistada ning ahju ka ei vaja.
Vaja:
150g šokolaadiküpsiseid
75g võid
200g külmutatud mustikaid
3 munakollast
1dl tuhksuhkrut
5 zelatiinilehte
300g hapukoort
2dl 35%list koort
Purusta küpsised peeneks puruks ning sulata või. Sega need omavahel kokku ja suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 20cm lahtikäiva koogivormi põhja.
Sulata mustikad ning püreesta. Vahusta munakollased koos tuhksuhkruga kohevaks heledaks vahuks. Ühenda mustikad munavahuga. Pane zelatiinilehed 5 minutiks külma vette likku, pigista seejärel kuivaks ning sulata kastrulis madalal kuumusel vedelaks. Lase veidi jahtuda ning nirista pidevalt segades mustika-munasegu hulka. Lisa seejärel massile hapukoor ning vahustatud koor. Sega vaikselt läbi. Vala saadud mass põhjale ning aseta külma vähemalt 5ks tunniks.
Serveerimisel kaunista meelepäraselt, nt mustikate vm marjadega.
allikas: Koogikalender 2016
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar