pühapäev, 14. veebruar 2016

Pähkli-iirisekommid

Valentini- või sõbrapäeva sisuks on meil üldse lähedasi inimesi meeles pidada, kuigi algselt oli päev pühendatud armastusele ja kallimale, kellele anti oma tunnetest märku või tehti kingitusi: Lääne-Euroopas ja Ameerikas reklaamitaksegi seda kui armastusavalduste, kihlumis- ja pulmapäeva. //wikipedia//
Sõpru sõbrapäeva puhul meeles pidada on ju ainult rõõm, seda enam kui kink on tehtud ise ja südamest. Kuna kommid on üldjuhul lihtne ja armas kink, siis seetõttu ka nende tegemise aastas paaril korral ette võtan. Sedapuhku pähkli ja iirisega. Valmistamiskäik parajalt lihtne, et ka lastega tegu koos ette võtta.

Vaja:
kreeka või pekanipähkleid
iiriseid (nt Kalevi oranzi paberiga)
tumedat šokolaadi

Vali välja terved pähklipoolikud (poes pähkleid otsides oli see paras väljakutse, kuna enamus pakkides on Kreeka pähklid pudi, mis pudi), eemalda iirisekommid paberist ning sulata ja tempereeri šokolaad.
Võta iga kommi jaoks kaks pähklipoolikut ja üks iirisekomm. Mudi iirist veidi käte vahel, et see muutuks pallikeseks, seejärel aseta pallike kahe pähklipoole vahele ja suru ettevaatlikult kokku (pähklid jäävad iirise külge päris kenasti kinni). Tee samamoodi kõikide pähklite ja iiristega. Nüüd kata pähkli-iirisekommid sulašokolaadiga ning lase nt fooliumi või küpsetuspaberiga kaetud aluse peal taheneda. Kaunis ja isetehtud kink ongi valmis.

Allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: