teisipäev, 26. juuli 2016

Vanilje-rabarberipirukas

Rabarberihooaeg on küll selleks aastaks möödas, aga kuna vanaema rabarber vohab aina hoolega edasi, siis proovisin kesksuvel ka va selle rabarberikoogi ära. Tegemist mõnusalt kreemika ja lihtsa valmistusviisiga koogiga, mis kevadel, kui rabarberid alles nina välja maapinnast topivad kindlasti proovimist väärt. Retsept võetud Soome toiduajakirjast ja kuna nemad meist põhjapool, siis pole ka ime, kui kesksuvel ilmuvas ajakirjas päris mitu isuäratavat rabarberikoogi retsepti leida võis.


Vaja:
150g võid
1dl suhkrut
1 muna
2 1/2dl jahu
1dl kaerahelbeid

1 pakk vaniljekastmepulbrit
1 1/2dl piima
250g mascarponet
1 muna
250g rabarberit

Vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ning vahusta lisaks. Seejärel lisa kuivained ning sega ühtlaseks tainaks. Aseta tainas võiga määritud ja riivleivaga (-saiaga) ülepuistatud pirukavormi põhja ja äärtele. 
Täidiseks sega vaniljekastmepulber piimaga, lase veidi seista, misjärel lisa juurde muna ning mascarpone. Sega korralikult läbi, et tükke ei jääks. Aseta saadud kreem pirukapõhjale ning säti peale rabarberiviilud (suru ka veidi täidise sisse). Küpseta 200kraadises ahjus  20-30 minutit. Jahuta ning serveeri.

allikas: Ruoka.fi ajakiri

Kommentaare ei ole: