pühapäev, 10. september 2017

Kanapada šampinjonide ja läätsedega

Mis sest et viimased päevad on olnud mõnusalt vaat et suvesoojad, siis tegelikult hiilib sügis ikka iga päevaga lähemale. Ilmad on udused, vihmased ning tuulega kõledad. Lehti langeb juba iga päevaga üha rohkem ning loodus muutub üha värvilisemaks - kollased lehed, punased pihlakad jne jne. Tuleb hautiste aeg, kus ühes pajas mõnusalt koos üht-komateist, mis veidi koos podisevad ning maitsev roog ongi valmis.


Vaja (4-le):
3 porgandit
1 küüslauk
1 sibul
1 paprika
õli praadimiseks
1 spargelkapsas
400g šampinjone
600g kanakintsuliha
2,5dl keedetud läätsi
400ml 35% koort
maitserohelist
sool, pipar maitsestamiseks

Puhasta porgandid, sibul, küüslauk ja paprika. Porgand riivi ning sibul, küüslauk, paprika haki peeneks. Prae sibul kuumas õlis klaasjaks, lisa seejärel porgand ning kuumuta mõned minutid. Tükelda spargelkapsas õisikuteks ning haki seened meelepärase  suurusega tükkideks. Lisa nii kapsas kui seened nüüd koos hakitud paprika ja küüslauguga pannile. Kuumuta paar minutit ja tõsta kõrvale. Pruunista kanaliha, kuni see on küps. Lisa seejärel kana juurde pannile köögiviljasegu, läätsed ja koor ning lase hetkeks keema tõusta. Haki veidi maitserohelist peale ning serveeri!

allikas: Coop kliendileht Hetk

Kommentaare ei ole: