pühapäev, 13. juuni 2010

Minu uus iludus.


Just selline iludus seisab laupäevast garaazis. Sai tehtud teoks ammune unistus -osta endale lõpuks klassikaline naiste ratas, et nautida rattasõitu nii linnas kui maal. Tähtis oli korv, võimalikult vähe-niipalju kui vaja käike(3 käiku), mugavus sõitmiseks ning mugav sadul. Selle kõik ma sain. Saan selja sirgu lükata ja kruiisida. Ainus mis hinge vaid kriipima jäi on esipiduri puudumine, millega olen varasemate rataste puhul harjunud, aga eks vanakooli jalgpidur vajab lihtsalt sisseharjumist. Tagumisele rattale oleks ka vaja nn "seelikukaitset", aga eks selle vaatab hiljem, kui silma hakkab kuskil.
Hetkel jäi küll teine kurvalt maale garaazi ootama, millal taas sinna satun ja kiiremaid ringe saan teha. Nädalavahetuse ilm ka ei soosinud, et teisega juba kruiisima minna. Aga peale puhkust augustis on tõsine plaan ratas linna tuua, et saaks siin liigelda.

Liikudeks sai samal õhtul higistud köögis ning valmistatud moussakat ning maasika-rabarberikook. Soolane, võttis küll meeletu aja selle valmistamine, aga tulemus oli super maitsev. Koogiga nii väga rahul polnud. Küll teinekord tuleb etem.

kolmapäev, 9. juuni 2010

Kopenhagen 21-23.mai 2010


Esimene reis siis sel aastal oli nimelt Kopenhagen.
21 mai - sia veel kenasti pool päeva kontoris veedetud kui algas sõit marsruudil Tallinn-Riia-Kopenhagen. Meie grupi lennud kulgesid muretult, rahulikult, mida ei saanud teiste kohta öelda. Igatahes kohalik aeg miskit 8-9 paiku olime hotellis, peale mida sai suund kohe välja võetud ja kanali ääres esimesed õlled tehtud. Ikkagi kohal.

22.mai - esimene täispikk päev ja kohe hommikul sai end välja asutatud linna vaatamisväärsustega tutvuma. Alusatsime ringkäiku Christiania'st - omamoodi linn linnas siis. Alguse saanud 70datel, kui hipid arvasid et neil seal omaette hea elada. Aga lingi alt võib rohkem lugeda kel soovi. Pildistada seal ei tohtinud, kuid nii väga oleks tahtnud, kuna kõik oli ikka hoopis teisiti. Kanep kärssas juba hommikul vara, kõigil oli tshill olek ja muresid nagu polnudki. Aga eks see kommuuni elu selline ongi:).
Sealt sai suund tagasi võetud "suurde" linna, kus sai vaadatud kuninganna paleesid, kuninganna aeda, erinevaid kirikuid. Vahepeal tehtud väike söök-jook, et end mitte väsitada vaid kõndimise näol, ning õhtu oligi käes. Õhtul sai kogu kambaba söödud ühist einet ühes Taani tradistioonilist toitu pakkuvas pubis, kui tradistiooniline see toit seal oli, ei oskagi kommenteerida. Minu meelest oli valik seinast-seina.
Kes varem ,kes hiljem hotelli tagasi ja taas üks päev läbi oligi.

23.mai - Päeva sai alustatud ühise kanalituuriga linnas asetsevatel kanalitel ja põhisaarest eemale jäävate vaatamisväärsuste või tähtsamate objektide vaatlemisega. Ilm oli ka kahjuks jahedaks läinud (eelmine päebv oli kena päieseline) ja nii me peale paadisõitu end taaskord kanali ääres maha istutasime ning päeva lõppu veeretasime, enne kui lennujaama tagasi tuli sõita.
Ja siis hilisel öötunnil saabusimegi suunal Kopenhagen-Riia-Tallinn tagasi koju.

Ja otseloomulikult mahtus kõige selle vahele ka kohustulik turistinänni ning kommi ostmine kodustele.
Kurikuulus merineitsi jäi seekord nägemata(asub teine hetkel expol), aga mind see väga ei heidutanudki, kuna arvasin kogu aeg, et olen 2st korda antud linnas, aga ohoo, hoopiski 3s kord. Ja merineitsi vaatamise skoor juba 2.

oh, möödudnud on ajad..

..kui vaadata eelmise ja praeguse blogi kuupäevi, siis pea kaks kuud.
Peamine põhjus on olnud väsimus, tülpimus ja tahe mitte midagi kirjutada. Vahepeal mõtlesin isegi, et äkki peaks selle asja üldse lõpetama siin. Ega ma ju ei tea ka, paljud seda yldse loevad - mõningaid tean, aga no püüan siis jätkata ka nende rõõmuks ja tagasi ree peale saada.
Vahepealsel ajal on mõndagi juhtunud.
Esimene blogipaus oli tingitud meie pere kalli vanaisa manalateele minekust. Täpselt 5 kuud oli ta üksi, peale mida arvas et on ka temal aega lahkuda meie hulgas. Kõik tuli kuidagi ootamatult, kuigi taoline sündmus ei tule kunagi vist mitteootamatult.
Igatahes on nad nüüd vanaemaga seal kuskil koos.
Peale kõike seda kuidagi elu veeres oma rada ja blogi juurde kuidagi tundsin et pole asja ja ega midgai põhjapanvat peale töö-kodu-kool ei toimunud ju ka.
Rääkides koolist, siis esimene õppeaasta on edukalt läbitud ja tunne on küll selline, et sügisel jätkan juba alustatud rada. Hetkel on küll kohati tunne, mis nüüd nende vabade õhtutega teha, kus enne oli kool, aga ikka kuidagi päevad ja nädalad veerevad helikiirusel.
Oma osa on ka kindlasti sellel, et tööl on olnud viimasel ajal tõeline "sent surmale võlgu" tunne ja asjad lihtsalt kuhjuvad ja kuhjuvad, kuna kõigil on ju kõike kohe vaja. Kuid olen suutnud reel püsida ja loodetavasti suure suve saabudes muutuvad ka siin asjad rahulikumaks.
Põtipõllundusest rääkides, siis kasvuhoone on täis head ja paremat - tomat, kurk, paprika, redis, salat, basiilik. Mõned suvikõrvitsad ja juurikad lähevad veel arvatavasti istutamisele, kuna põõlulapil on kuidagi nurk tühjust otsa vaatamas.
Kahjuks arbuusist ja melonist ei saanud asja - vähemalt mulda pandud seemned end üles ei ajanud ja taimi seega netu. Kui kuskilt veel mõni taim peaks silma hakkama, siis tuleb arvatavasti see tagantjärgi mulda toppida ja "jõuluks" maitseid nautida.
Hetkel hooajaline rabarber on ka tee leidnud mitmetesse uutesse headesse kookidesse:
* rabarberi-martsipanirull
* rabarberikook martsipaniga
Kindlasti olen vahepeal muudki magusta küpsetanud, ag aautopiloodil liikudes on lihtsalt ununenud ja üles võtmata jäänud piltide näol, nagu needki 2.
Soolase poole pealt meenub ka vaid kõige värskem katsetus:
* Itaaliapärane singi-juustupirukas
Väga huvitava maitsega ja kadus laualt kiirelt.
Toidust rääkides siis raamaturiiul on täienenud Jamie Oliver "Jamie kodus" näol. Hetke enne seda kui avastasin et raamat ka eestikeeli ilmumas, olin peaagu ostmas juba inglisekeelset raamatut, kuna sama sari TV's kohutavalt meeldis oma maaläheduse ja tegelikult asjade lihtsuse näol. Ihgatahes ostmise venitamine tasus end ära:).
Siiralt loodan et jõuludeks äkki siis "Jamie Ameerikas" ka eesti keeles ilmumas. Kuskilt veel kuulnud pole, aga äkki, kuna eelmine "Jamie Itaalias" paisati just enne jõule müüki.
Trenni on ka kogu ülalpool kirjedatud elu jätnud oma jälje - saali ma suurt jõudnud pole, aga ilusate ilmade saabudes parandasin selle rulluisurajal. Eeelmine nädal kogunes kilomeetreid 16. Vahelduseks täitsa mõnus ka väljaspool majaseinu end liigutada ning plaan ongi arvatavasti siseruumidesse tagasi kolida alles sügisest.
Eelmise postituse lõpus on juttu 2st reisist. Üks on siis seljataga - sellest teen kohe ka eraldi postituse. Ning teine reis algab täpselt 10 päeva pärast - nädal päikeselises(loodetavasti) Canne's.