teisipäev, 11. oktoober 2011

Hapukoore-kakaokook

Eelmine nädalavahetus sai üle pika aja maale jõutud ning kuna rütm oli pisut aeglasem kui nädala sees, siis sai kohe ka kokkamine üles võetud. Viimasest Oma Maitsest jäi mulle kohe silma allolev kook, mida võiks kindla peale proovida.



Vaja:
5dl jahu
1,5dl kakaopulbrit
tiba soola
2dl suhkrut
2tl soodat
2,5dl majoneesi
1tl vanillisuhkrut
2,5dl vett

300g hapukoort
2dl kompotikirsse

3sl kakaopulbrit
40g võid
0,5dl piima
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut



Esmalt sega põhja tarbeks jahu, kakao, sool, suhkur, sooda. Lisa majonees, vanillisuhkur ning vesi ja sega ühtlaseks. Vala tainas võitatud ning vooderdatud 24cm vormi. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Jahuta ning lõika pikisuunas pooleks.
Määri kahe kihi vahele hapukoor ning laota nõrutatud kirsid. Glasuuri jaoks sega kakaopulber, või, piim, suhkur ning kuumuta keemiseni. Seejärel keeda umbes 3 min. Jahuta ning maitsesta vanillisuhkruga. Kui glasuur on jahtunud ning tahenenud kalla see koogile ja lase külmkapis ca 3 tundi taheneda.

Kommentaare ei ole: