laupäev, 26. detsember 2009

Peaaegu läbi pühad..


Nii see ju tegelikult on, täna veel õhtasse ja ongi selleks korraks jõulud läbi.
Seekordsed jõulud olid meil siis nö "maajõulud" ning algasid hoogsa koogiküpsetusega juba kolmapäevaõhtul, et ahi pühendada lihale, mis siis 24dal lauale ikka saaks.
Magusa olin seekord valinud viimase Oma Maitse numbri esikaanelt, natuke tuunisime ringi aga välja tuli siis selline:

Maitselt oli kook aga väga hea, kuigi minu jaoks natuke liiga magus.
Muus osas kulges õhtu nagu ikka, söök, vein ja kingitrall. Minule siis laekus taas 3 uut kokaraamatut: "Juustukoogid", "100 suppi, paja- ja vormirooga 2" ning "Kohupiima ja kodujuusturaamat". Lähiajal peaks sealt kohe midagi ka ette võtma.
Mõeldes hetkel, kui palju mul juba erinevaid kokaraamatuid ja erinevaid paljundusi-väljaprinte sellealaseid on, siis kogu on juba hirmuäratavalt suur. Aga mulle meeldib see. Kord nädalas sorida ja välja otsida mõned toidud, mis siis nädala jooksul ka ära teha. Uued ja huvitavad maitsed on alati oodatud. Iga äratehtud retsepti juurde kirjutan ka alati väikse kommentaari, kuidas välja tuli, maitses või mida teinekord võiks teisiti teha. Teinekord sama retsepti peale sattudes on kohe hea teada, kuidas oli.
Jõulu 1 ja 2 püha on kulgenud aus olles niisama mölutades - magades, lugedes ja süües. Mõned päevad peab veel natuke tööd ka tegema ja siis saab minna vastu uuele aastale, mis loodetavasti tuleb parem kui vana.
Aasta saadame ka vast ära maal, mis seal linnas ikka konutada. Siin hea soe, kaminas tuli, hea toit laual, telekast loodetavasti midagi head vaadata, keskööl mõned raketid lasta ja siis magama minna. Mis see vana-aasta õhtu muud ikka ole.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Kook paistab küll isuäratav! Mingi valge shokolaadi kreem on peal?

See on hea mõte, et äraproovitud retseptidele omi märkuseid juurde kirjutada. Ma pole selle peale tulnudki (dou!).

Kui sa said jõuludeks kokaraamatuid, siis ma sain kaks fotoraamatut :) Üks loodusfoto õpik ja teine lihtsalt vapustavate linnufotode kogumik. Raamatud on ikka parim kink :)

Kati ütles ...

Ei koogil on peal vahukoor.
Ja mul täna juba uutest kokaraamatutest esimene katsetus tehtud:))