teisipäev, 4. oktoober 2016

Vana kooli guljašš

Guljašš on Ungari päritolu lihasupp nuudlite ja köögiviljadega. Eestis on guljašš rohkem tuntud lihakastmena, mida tüüpiliselt serveeritakse koos keedukartulitega.//wikipedia//

Kes ei teaks seda mõnusat lihakat kastet, kas siis lapsepõlvest või äkki alles nüüd tutvust tehtuna. Kuigi jah, tegemist on originaalis supiga, siis nagu ülalgi mainitud, teame meie teda pigem kastmena. Midagi keerulist valmistamises pole ja eriti hea manustada koos kodutehtud kartulipudruga.


Vaja(4-6le):
600g pehtmet sea- või veiseliha (kuubikuteks tükeldatud)
1 sibul (hakitud)
1-2spl tomatipastat
1spl jahu
4dl vett
sool,pipar
õli
soovi korral paprikapulbrit, muskaatpähklit vms

Pruunista kuubikuteks lõigatud liha koos hakitud sibulaga õlis. Lisa tomatipasta, soovi korral paprikapulber ja kuumuta korra läbi. Kalla peale vesi ja hauta tasasel tulel kuni liha on pehme. Lisa vähese veega segatud jahu, keeda läbi, kuniks kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muu meelepärasega.
Serveeri nt kartulipudruga. Kõrvale sobib kõik nö vanakoolikas - marineeritud kurk, riivitud peet või miks ka mitte riivitud porgand.

allikas: OmaMaitse oktoober 2016

1 kommentaar:

Saku ütles ...

Hapukoort ka lõpus lisada....