laupäev, 1. oktoober 2016

Suvikõrvitsapirukas suitsukanaga

Kuna üks üksik suvikõrvits ootas ammu nurgas oma aega ja tavalise plaani võetud suvikõrvitsa-hakkliha kastme kohta öeldi kodus, et tee ikka midagi huvitavamat, siis meenuski, et mul oli taaskord salvestatud varamus üks huvitav pirukas. Suitsukana, suvikõrvits ning riivjuust, tulemus peaks olema maitsev ning toitev. Ja seda ta oligi. Ülimalt hea viis suvikõrvitsahooajal kiireks lahenduseks, kuidas teha maitsev roog. Pole ka eriti aeganõudev, kui riivimiseks nt olemas köögikombain.


Vaja:
600-700g suvikõrvitsat (lahedama värvigamma jaoks kasuta nt erinevat värvi kõrvitsalisi)
1 paprika
350g suitsukana
4 muna
1dl jahu
2dl kohvikoort
200g riivjuustu
1dl hakitud basiilikut
3-4 tomatit
soola, pipart
õli


Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, tükelda paprika, misjärel kuumuta mõlemaid pannil õlis 4-5 minutit või kuni need hakkavad pehmenema.  Sega seejärel hulka ka tükeldatud suitsukana. Klopi munad lahti ja klopi hulka jahu, lisa kohvikoor, riivjuust ja hakitud basiilik ning sega läbi ja ühenda viimaks suvikõrvitsa-paprika-kanaseguga. Maitsesta. Vala segu 26cm lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Viimasena lao pirukale peale ka tomativiilud. Küpseta 180kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni pirukas on kuldpruun ja küps. 
Jahuta, kuna just nii et see kõige maitsvam.

Kommentaare ei ole: