neljapäev, 6. oktoober 2016

Mustika-õuna tart

Mustikaaeg on küll möödas, kuid marjadest punnis sügavkülmad aitavad hädast juba sügisperioodil välja. Kuid õunu, neid jagub siiani. Puud ja lauad on nendest lookas. Siin pirukas ongi need 2 andi ühendatud, särtsuks lisaks lisatud sidrunit.


Tainas:
200g võid
200g suhkrut
300g jahu
1tl vanillisuhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 muna

Sega kokku või, suhkur, jahu, vanillisuhkur ja sidrunikoor ning mahl. Lisa viimaseks muna ning sega ühtlaseks tainaks (ära üle sõtku, et tainas ei hakkaks venima). Pane jahedasse seisma.

Täidis:
25g võid
700g puhastatud (vajadusel kooritud) ja tükeldatud õunu
200g mustikaid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
100g suhkrut
1spl maisitärklist
1 muna

Sulata kastrulis või  ning pane sinna õunatükid, mustikad, sidrunikoor ja mahl ja suhkur ning hauta, kuni õunad on enam-vähem pehmed. Lahusta maisitärklis väheses külmas vees ning lisa segule. Kuumuta korraks ning tõsta jahtuma.

Määri koogivorm õli või võiga ja raputa jahuga üle. Rulli tainas (jäta veidi alles ka pealt kaunistamiseks) lahti ning vooderda vormi põhi ja küljed. Torgi kahvliga põhjale mõned avad. Tõsta tainale täidis ning kaunista pealt tainaribadega. Määri pealt munaga ja küpseta 190kraadises ahjus kuldpruuniks.
Lase jahtuda ning serveeri.

allikas: OmaMaitse oktoober 2016

Kommentaare ei ole: