esmaspäev, 17. oktoober 2016

Porru-kartulitäidisega pirukas

Vahel juhtub ikka nii, et mõni üksik õnnetu keedukartul kipub järgi jääma eelnevast söögikorrast. Siis siit üks mõnus pirukas, kus see koos porru ja juustuga kokku sulandub. Maitse parajalt ja mõnusalt kitsejuustune.


Pirukapõhi - mina kasutasin valmis pirukapõhjapulbrit, mille valmistasin pakendil oleva õpetuse järgi. Kuid originaalis oleva retsepti järgi käis see nii:
2dl VeskiMati ÖKO 7-täisterahelbeid iidse teraga
2dl speltajahu
120g külma võid
soola

Tõsta helbed, speltajahu, suts soola ja hakitud külm või köögikombaini ning töötle ühtlaseks puruks. Lisa 2-3spl külma vett ja töötle ühtlaseks massiks ning aseta vähemalt 30 minutiks külmikusse. Jahutatud tainas suru küpsetusvormi põhja ja ääretele ning küpseta 180-200kraadises ahjus 15-20 minutit.

Täidis:
50g võid
1 suurem porrulauk (tükkidena)
2 küüslauguküünt (hakitud)
3 muna
3dl rõõska koort
80g riivjuustu
80g pehmet kitsejuustu (tükeldatuna)
4 keedetud kartulit
tüümiani, peterselli, soola, pipart


Sulata pannil või ning hauta porrut keskmisel kuumusel koos küüslauguga nii kümmekond minutit. Maitsesta soola-pipraga. Sega omavahel munad ja koor. Lõika keedukartul viiludeks. Tõsta hautatud porrulauk eelküpsetatud pirukapõhjale, laota sinna peale pool kartulikogusest. Tükelda peale pool juustust ning lisa ka soovi korral tüümiani ja peterselli. Ürtide järel laota ülejäänud kartul, kata muna-kooreseguga ning puista kõige lõpuks allesjäänud tüümian, petersell ja juust. Küpseta 20-25 minutit, kuni pirukas on kuldne. Serveeri soojalt.

allikas: OmaMaitse oktoober 2016 (Veski Mati rubriik)

Kommentaare ei ole: