reede, 21. oktoober 2016

Pasta koorese krevetikastmega

Kuna nädalavahetus silme ees juba terendamas, siis postitan ühe maitsva roa, mille tegemiseks kulub veidi rohkem aega kui 1-2-3. Tegemist küll veidi aeganõudvama eksemplariga, kuid sinna kuluv aeg on seda väärt. Ajanõudlikuks teeb roa asjaolu, et kastme jaoks vajalik põhi keedetakse ise, samade krevettide kestadest, mis hiljem meie rooga kaunistavad.


Vaja (4-le):
400g pastat (mina kasutasin tagliatellesid)
1kg koorimata tiigerkrevette (värskeid)
õli
1 sibul
2 tšillit, parajalt särtsakat
1-2 küüslauguküünt
2dl valget veini
poolelt sidrunilt koorijaga eemaldatud kollane koor, teine pool peenelt riivituna kastme viimistlemiseks
2spl tomatipastat
soola
2dl vahukoort
värske basiilik

Esmalt alusta kastmest, kuna tavapärasest võtab see veidi enam aega. Alusta krevettide puhastamisest - eemalda kestad, mustus ning uhu külma vee all pead-kestad puhtaks. Muu osa krevettidest jäta ootele.
Kuumuta sügavam pann ning lisa õli, hakitud sibul, tšilli ja küüslauk. Kuumuta segades mõni minut, misjärel lisa pead-kestad. Kuumuta segades veel mõni minut ning lisa vein ja niipalju vett, et see vaevu kestad kataks. Maitsesta sidrunikoore, tomatipasta ning soovi korral basiilikuvartega. Keeda mõõdukal kuumusel 20 minutit, seejärel sõelu vedelik ning keeda täiendavalt kokku - tulemuseks peaks olema 5dl leent.
Keetmise ajal haki pool krevettidest väiksemaks. Ülejäänud terved prae võis paarikümne sekundi jooksul, kuni need on muutunud roosaks. Jäta praetud krevetid ootele ja kasuta neid pärast roa kaunistamiseks.
Vala kokkukeenud leeme hulka vahukoor ning kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud krevetid ja kuumuta, kuni krevetid on küpsed. Vajadusel maitsesta - lisa vajadusel soola, sidrunit, tšillit või basiilikut.
Keeda pasta soolaga maitsestud vees al dente, nõruta ja ühenda kastmega. Lase mõni minut seista ning serveeri.

allikas: Maccheroni! Sööjad ootavad pastat!

Kommentaare ei ole: