teisipäev, 25. oktoober 2016

Hiinapärane kanasupp

Mõnusalt tervislik kanasupp, mis parajalt vürtsikas. Äärmiselt lihtsa valmistusviisiga, samuti ei võta valmimine kaua aega, kui siis kana marineerimine välja arvestada. Supp tõi silme ette kohe filmid, kus siis tõbiseid kanasupiga ravitakse. Just sellist suppi teeks ka ise teinekord kui tõbi kallale kippuma asub.



Vaja(4-le):
250g kanafileed
200g porgandeid
1 sibul
1 küüslauguküüs
1L vett
2 kanapuljongikuubikut
150g külmutatud herneid
soola, pipart
50g munanuudleid
peterselli
karrit

Marinaad:
2spl õli
1/2 sidruni mahl
1 punane ja 1 roheline tšillipipar
1 küüslauguküüs

Sega kokku marinaad ning pane kanafileed sinna mõneks tunniks kuni üleöö marineeruma. Puhasta ja koori porgandid, lõika viiludeks. Haki samuti sibul ning küüslauk.
Võta kana marinaadist, kuivata, lõika viiludeks ja pruunista õlis. Lisa tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk. Valmista kuumast veest ning puljongikuubikutest puljong. Lisa sellesse kana, porgandid, sibul, küüslauk ja maitseained. Viimasena lisa nuudldid ja herned. Keeda 10 minutit ning serveeri hakitud peterselliga.

allikas: 100 suppi, paja-ja vormirooga

Kommentaare ei ole: