neljapäev, 27. oktoober 2016

Köögivilja-quiche

Kolme sorti juustu, värvikirevad köögiviljad, natuke pusimist ja valmis imekaunis, maitsev ja mõnusalt juustune quiche ongi. Juustusõpradele lausa kohustuslik ja köögivilja "mitte eriti armastavad" isendid naudivad samamoodi, kuna "juust päästis päeva". Kommentaar elust enesest.


Vaja:
190g jahu
suts soola
110g külma võid
1spl külma vett

100g mozarellat
100g Gruyere'i juustu
100g parmesani
200g hapukoort
1tl soola
pipart

suvikõrvitsat (võimalusel erivärvilisi)
porgandit
sool, pipar
oliiviõli

Töötle köögikombaini abil jahu, sool ja või ühtlaseks puruks, lisa vesi ning töötle tainast, kuni see hakkab kokku. Pane seejärel toidukilesse ning külmikusse 30-60minutiks seisma. Rulli tainas peale tahenemist ning aseta 20-22cm eraldatava põhjaga vormi, eemalda üleliigsed tainaääred. Jahuta veel kümmekond minutit külmikus. Seejärel aseta tainale küpsetuspaber, küpsetusoad (või herned või muu kraam) ning küpseta 180kraadises ahjus 15-20 minutit. Jahuta.
Täidise jaoks riivi juustud ning sega hapukoorega ühtlaseks massiks, maitsesta soola-pipraga. Pane täidis jahtunud pirukapõhjale ning tõmba seejärel köögiviljadest koorimisnoaga enam-vähem ülelaiused ribad ning aseta/rulli need vaheldumisi pirukale. Raputa peale veidi soola-pipart ning nirista õli. Küpseta 190kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase veidi taheneda ning naudi!
Tegemist ülimalt juustuse ja maitsva pirukaga, mille peale isegi lihasõbrad mõmisesid. Veidi pusimist nende köögiviljaribadega oli, aga soovitan proovida ja teinekordiki kaunistab see meie einelauda.

allikas: OmaMaitse Pidu 2016/2017

Kommentaare ei ole: