kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Ahjus küpsetatud vikerforell

Lugedes Britt Samoson poeskäiku ajakirja Toit&Trend viimasest numbrist, tekkis paratamatult endalgi kalaisu. See salat mis ta sinna kõrvale soovitas veel võimendas soovi, et peame kala saama ja kohe. Kuna poes ka ilusat ja värkset kala nägime, siis tegimegi proovi.


u 1,5kg jahutatud vikerforell
sidrun
sool-pipar
majonees
punt tilli

Salat:
redis
kurk
tomat
kodujuust
hapukoor



Fileeri kala ja aseta mõlemad fileed fooliumi peale. Raputa peale soola-pipart, tilli ning kata õhukese majoneesikihiga (selle võib ka ära jätta,kuid kuna meil just kodus poolik pakk ootas realiseerimist, siis ka käiku lasime). Kõige peale lõika sidrunirattad. Mässi fileed üleni fooliumisse ja aseta ahju kuskil 200 kraadi juurde 15-20 minutiks. Kontrolli küpsust enne väljavõtmist, see sõltub paljustki ka kala paksusest.
Kuniks kala ahjus, valmista salat. Tükelda redis, kurk ja tomat suupärasteks tükkideks, lisa hapukoor ja kodujuust, veidi soola-pipart ning sega läbi.

Kui kala valmis, serveeri kohe koos salatiga.

Kommentaare ei ole: