teisipäev, 5. veebruar 2013

Toorjuustu kook

Kuna seljataga oli väsitav, kuid äärmiselt vahva lauatrip Austria mägedes ning väljamagamisest olin vaid und näinud, siis oli laupäevasele sünnipäevalauale midagi kiiret ja lihtsat vaja. Ja seda see kook just oligi. Ja mis peamine, ülimahe, mitte üldsegi liigmagus.



Põhi:
2,4dl purustatud küpsiseid (Digestive või midagi sarnast)
60g sulatatud võid
maitse järgi suhkrut

Täidis:
740g toorjuustu (proovisin esmakordselt LaFrescat ja kiidan)
2dl suhkrut
2spl jahu
4 muna
2,4dl hapukoort
vanilliessentsi

kaunistamiseks marju

Purusta küpsised ning sega või ja suhkruga, viimast lisasin nii supilusika jagu. Suru küpsisesegu lahtikäiva vormi põhja. Vormi soovitan küpstuspaberiga vooderdada. Küpseta põhja 170 kraadises ahjus 8-10 minutit. Jahuta põhi täielikult.
Vahusta toorjuust, suhkur ja jahu mikseriga. Vahustamise käigus lisa ükshaaval munad. Lisa seejärel ka hapukoor ja essents (asendasin 2tl vanillisuhkruga). Sega täidis ühtlaseks ning tõsta eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 50-60 minutit. Jäta vorm ahju jahtuma. Jahtunud kook hoia külmikus kuni serveerimiseni. Serveerimisel kaunistasin metsmaasikate ja mustikatega.

allikas: Toit&Trend jaanuar-veebruar La Fresca lehekülg

Kommentaare ei ole: