Meie uus aasta algab alati suure sünnipäevaralliga. Kohe 2sel jaanuaril Avo, edasi Anita, siis mõned töökaaslased ja sõbrad ning kuu lõpetan mina. Aga tähistamised tähendavad ju kokkamist ja seda siis eile Avo istumise raames tehtud saigi.
Eelroaks oli veidi Mehhikot, pearoaks Kathmandu org ja magustoiduks ... .
Olen seda Mehhiko snäkki korduvalt teinud, kuid oma blogist ma seda igatahes üles ei leidnud(vähemalt seda konkreetset retsepti), ilmselt pole siis kirja saanukdi. Tegemist siis quesidilladega:
4 tortiljat
6 singiviilu
pool paprikat
50g riivitud juustu
2 spl toorjuustu (võib vabalt olla ka lisanditega)
Alustuseks tükelda sink ja paprika väikesteks tükkideks. Seejärel lisa juurde riivjuust ja toorjuust (seda võib tegelikult täitsa tunde järgi panna, peaasi et kogu segu konsistents liiga vedelaks ei läheks). Sega kõik ained korralikult läbi. Määri segu kahe tortilja peale ja suru teised 2 neile omakorda peale. Prae kokkupandud tortilja pannil õlis mõlemalt poolt paar minutit. Lase veidi jahtuda ja lõika sektoriteks.
allikas: Anna-Liisa kokaraamat 2
Kui snäkk kenasti kõhus, siis võis end pearoa meelevalda anda. Selle tegemist tuleks alustada tegelikult juba enne eelroa valmistamist, kuna liha vajab marineerumist. Millega siis tegu - Sekuwa'ga nimelt ehk marineeritud liha Kathmandu oru moodi:
0,5kg punast liha (lammas, veis)
2,5cm ingveri jupp
7 küüslauguküünt
10tl rapsiõli
1spl vürtsköömneid
1tl kurkumit
u 1tl soola
*meil oli 6 täiskasvanut ja topeltkogus oli täitsa paras
kõrvale riisi, sidrunit ja kurgikastet
Lõika liha mõnusateks väikesteks viilakateks. Sega omavahel ühtlaseks massiks riivitud ingver ja pressitud küüslauk. Sega saadud mass rapsiõliga, lisa vürtsköömen(mina purustasin enne veel uhmriga) ja kurkum ning sool. Kui segu on ühtlane siis kalla see lihale, sega korralikult läbi ning seejärel jäta mass marineeruma vähemalt 1 tunniks, aga võib ka 24 tundi. Soovi korral võib marinaadile ka tshillit lisada.
Marineeritud liha küpseta õhukeseta viilakatena kiirelt pannil. Õli pannile vaja pole panna.
Kõrvale serveeri riisi. Sidrun lõika sektoriteks ja aseta liha juurde, et soovijad saaksid seda peale pigistada.
Kurgisalat taoliste roogade juurde on minu enda leiutis, kuna see tasakaalustab mõnusalt maitseid. Tegelikult paljude Türgi jm maade menüüs on see tavaline.
Salat:
pool värsket kurki
500g hapukoort
2 küüslauguküünt
soovi korral till
sool (võib ka aroomisool)
Koori kurk. Edasi tõmba koorijaga kurgist viilakaid, tükelda need hiljem väiksemaks kui tunduvad liiga pikad. Tõmba kurgist koorijaga viilakaid niikaua kui oled jõudnud nö südameni (pehme osa, kus seemned). Keskset pehmet osa ära kasuta, teeb segu liiga vedelaks. Kui kurk on parajateks tükkideks ka lõigatud, lisa hapukoor, pressitud küüslauk, till ja sool. Sega korralikult läbi ja lase roa kõrvale hea maitsta.
allikas(Sekuwa): Oma Maitse jaanuar 2013
Kui kõhud juba punni söödud siis väike nurgake on ju magustoidu jaoks ikka olemas. See Vaarikakook mascarponekreemiga on lihtsalt võrratu:
Põhi:
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2spl suhkrut
60g võid
1 muna
vajadusel kuni 1 spl vett või piima
Täidis:
125g mascarponet
2,5dl vahukoort
1-2dl suhkrut
Peale:
500g vaarikaid
Täidise jaoks vahusta kergelt vahukoor, teises kausis vahusta toasoe mascarpone u 1 dl suhkruga, lisa vahukoor ja jätka vahustamist. Vahepeal maitse ja soovi korral lisa veel suhkrut.
Kui põhi on jahtunud, siis määri kreem koogipõhjale ja kata omakorda vaarikatega. Ja valmis see ongi! Tegelikult võiks enne manustamist see tunnike ka külmas olla, et täidis saaks veidi taheneda ja põhi mahlasust omistada.
allikas: Sööme silmadega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar