esmaspäev, 26. mai 2014

Rosmariini-rabarbrilimonaad

Imeliselt mõnus värskendaja. Sobib ideaalselt neisse kuumadesse päevadesse, kus päike on kõrvetav ja rabarberihooaeg täies hoos.


500g  rabarberit
250g suhkrut
1 - 2 rosmariinioksa
5dl vett
1dl värskeltpressitud sidrunimahla

Serveerimiseks:
jääkuubikuid
mullivett

Lõika rabarbrivarred juppideks (koorida pole vaja). Pane rabarberitükid koos suhkru, rosmariini ja veega potti. Kuumuta keemiseni, ning keeda tasasel tulel  kuni rabarber pehmeks muutub, umbes 15 minutit. Sega juurde sidrunimahl ja kuumuta uuesti läbi. Lase jahtuda, misjärel pane pudelisse. Soovitan ka eelnevalt massi läbi sõela nõrutada, et vedelik ja paksem mass eraldada. Vedelikku saab kenasti siis limonaadi konsentraadina kasutada ja paksema massi miks-mitte moosina purki panna.

Serveerimiseks pane klaasi põhja 2 cm kontsentraati ja mõned jääkuubikud, kalla peale mineraalvesi ja serveeri. Ilmselist jahutav suvejook.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: