neljapäev, 1. mai 2014

Doonau lainete kook murelitega

See kook lihtsalt karjus, et "tee mind, tee mind". Tõeliselt isuäratav ja no mina laudsin kirsse ikka hoolega, nii et ikka taga ajama ei peaks.
Tulemuse osas aga pean ette hoiatama, et minule kui mitte niiväga või sõbrale, õigemini praktiliselt mitte-sööjale, oli see veidi liig. Oli küll hea, aga võimaitse oli päris korralik ja seetõttu väga palju ma manustada ei suutnud. Aga magusahoolikud kiitsid.


Vaja:
150g võimaitselist Rama Maestrot
3 muna
näpuotsatäis soola
150g suhkrut
300g jahu
3tl küpsetuspulbrit
180ml piima
1tl vanilliekstrakti
30g tumedat kakaopulbrit
200g kirsse (külmutatud või värsked, kivideta)

Sulata potis margariin ja pane kõrvale. Vahusta munavalged koos soolaga, vispeldamise ajal lisa järk-järgult suhkur, munakollased, jahu koos küpsetuspulbriga, vanilliekstrakt ja 150ml piiima. Lõpuks lisa sulatatud ja jahtunud margariin. Jaga tainas kaheks. Kata 28cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala esimene pool tainast vormi. Lisa teisele osale kakao ja ülejäänud piim ning sega. Vala kakaosegu valge segu peale, kata pealispind kirssidega (kui kasutad külmunuid, siis neid ära sulata). Küpseta 180kraadises ahjus u 30minutit või proovi vahepeal tikuga-kui see on kuiv, siis on valmis. Lase jahtuda.

täidis:
500ml piima
100g suhkrut
1tl vanilliekstrakti
30g jahu
40g kartulitärklist*
250g võimaitselist Rama Maestrot
kaunistamiseks kirsse või riivitud tumedat šokolaadi

Kuumuta pool piima koos suhkru ja vanilliekstraktiga. Sega eraldi jahu ja ülejäänud piim. Niipea kui piim hakkab keema, vala juurde jahu-piimasegu ning kuumuta keemiseni, samal ajal vispeldades, vältimaks tükkide teket. Lase jahtuda. Vispelda eraldi nõus margariini, kuni see on kerge ja õhuline ja lisa vispeldamise ajal lusikatäite kaupa jahutnud puding. Määri kreem jahutnud koogile ja jäta külma seisma u 30 minutiks. Kaunista riivitud šokolaadi ja kirissidega.



* Kuna tegemise kirjelduses tärklist enam ei mainitud, siis lisasin selle "Sega eraldi jahu ja ülejäänud piim" osas lisaks, kuna lõpptulemus pidi olema puding ja sellisena see ka mul välja tuli.

allikas: Oma Maitse aprill 2014 (Rama Maestro promoretsept)

Kommentaare ei ole: