reede, 9. mai 2014

Läätsesupp pošeeritud vutimunaga

Kokakool vol 8 - eelroog.

Üks mõnusalt maitsev ja lihtne supp läätsedega. Ingver ning sidrun tekitavad mõnusalt ootamatu maitsekoosluse. Läks kaubaks väga hästi ka neile, kes oleks tavapäraselt küsinud "Kas liha polegi?".


Vaja (4-le):

4spl võid
2 sibulat
4cm jupp ingverit
2dl punaseid läätsesid (need, mis kiiresti küpsevad)
2l kanapuljongit või vett
peotäis värsket spinatit
~ poolest sidrunist pigistatud mahl
sööjate arv vutimune

Haki mugulsibul ja ingverijuur peeneks (või riivi). Hauta need võis pehmeks ning lisa siis külma veega üleloputatud  läätsed. Sega mõned minutid, seejärel lisa puljong ning keeda mõõdukas kuumuses kuni läätsed on pehmed ja peaaegu lagunenud. Maitsesta soola-pipraga. Vahetult enne serveerimist lisa väiksemaks rebitud spinatilehed. Tasakaalusta supi maitse sidrunimahlaga ning serveeri suppi pošeeritud vutimunaga.

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: