esmaspäev, 19. mai 2014

Pähkli-juustukook

Lihtsalt valmiv ning küpsetamist mittevajav mõnus juustukook.Valisin koogi sünnipäevalapsele, kes soovis, et kook oleks mahlane ning magusasõbrale kohaselt šhokolaadine. Kuid ei tasu karta, see polnud ülemäära magus, toorjuust teeb koosluse ülimalt mahedaks.


Vaja:
140g võid (ilma soolata)
300g digestiivküpsist
500g toorjuustu
85g tuhksuhkrut
300ml vahukoort
1spl vanilliekstrakti
15 Ferrero Rocher kommi
4spl sarapuupähkli-sokolaadivõiet
25g purustatud pähkleid

Esmalt alusta põhja valmistamisest - sulata või ning purusta küpsised, ühenda saadud massid ja sega hästi läbi. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud 23cm(mina isiklikult kasutasin 28cm, tuleb lihtsalt õhem, aga jagub rohkem) koogivormi põhja. Pane külma, kuniks tegeled sisuga.

Sisu jaoks sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur, kuni mass on pehme ja korralikult segunenud. Teises kausis vahusta vahukoor koos vanilliga. Ühenda segud omavahel ning puista hulka 5 tükeldatud kommi. Sega läbi ning pane koogipõhjale. Silu spaatliga ühtlaseks ning aseta külma vähemalt 6 tunniks, parem üleöö.

Kui kook on tahenenud siis pane šhokolaadivõie pannile/potti ja lase madalal kuumusel sulada, kuni see on vedel. Lase veidi jahtuda ning kalla seejärel koogile.
Kaunista allesjäänud kommidega ning purustatud pähklitega. Hoia kuni serveerimiseni külmas.


Kommentaare ei ole: