laupäev, 24. mai 2014

Grillitud kanafilee rabarberimarinaadis

Kuna kisselli, muffineid ja kooki on juba parajalt varamus ja rabarberit on vaat et ülearugi, siis otsisin üles ühe ammuse talletatud grilliretsepti ja südasuvise(mis sest et alles tegelikult maikuu) reede õhtu puhul see kana ka grillile oma tee leidis.


1kg kana rinna- või kintsufileed (soovi korral õhemaks vasardatuna ja parajateks tükkideks lõigatuna )
300g rabarberit
2spl mett
pöidlasuurune jupp ingverit (riivituna)
2spl sojakastet
paar küüslauguküünt
ühe apelsini mahl
1tl  Hiina viievürtsisegu

Vastavalt etteantud koostisosale, kas tükelda/riivi/pressi marinaadi koostisained, tõsta potti ning keeda pehmeks. Jahuta maha. Tõsta liha marinaadi paar tundi enne grillimist. Grillimise eel pühi lihalt üleliigne marinaad ära ning küpseta kuni see on keskelt küps.
Kuidas kontrollida küpsust? Lõika mõni tükk keskkelt katki või torka tikuga, kui eralduv vedelik on läbipaistev, mitte punane, on kana valmis.

allikas: Ise tehtud, hästi tehtud

Kommentaare ei ole: