Olin otsustanud et nädalavahetus kulgeb rabarberi kasutamise tähe all, hetkel jagub seda ju ikka korralikult ja milleks lasta raisku minna. Sai nii liha, limpsi kui ka kooki. Viimase retsept siin ongi. Sobis ideaalselt kaunisse sooja laupäevaõhtusse koos klaasikese veiniga.
Põhi:
300g jahu
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
näpuotsatäis soola
½ tl küpsetuspulbrit
Sega omavahel kuivained ning näpi sisse külm tükeldatud või. Lisa muna ja sega see kõik ühtlaseks palliks. Aseta tainapall toidukile sisse ning pane vähemalt pooleks tunniks külma. Seejärel suru lahtikäiva vormi (24cm) põhja ja külgedele ning küpseta 180-200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Küpsetamise ajaks aseta tainale küpsetuspaber koos raskusega (nt kuivatatud herned). Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ning küpseta põhja veel umbes 5 minutit.
Täidis:
350g rabarbereid (tükeldatuna koos koortega)
1dl suhkrut
2spl maisitärklist
Sega rabarber suhkruga. Hauta potis vaiksel tulel umbes veerand tundi kuni rabarber on pehme ja kergelt lagunenud. Sega maisitärklis ja väike kogus rabarberikeedise mahla segamini ning kalla siis see segu tagasi potti. Keeda, kuni täidis pakseneb. Jahuta.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja laota ühtlase kihina laiali.
Kate:
250g toasooja mascarpone toorjuustu
0,5dl kreemlikööri (nt Vana Tallinn, Bayley's )
100g valget šokolaadi
2 muna
0,5dl suhkrut
Sulata šokolaad veevannis. Sega mascarpone suhkruga ühtlaselt kreemjaks, lisa sulatud šokolaad, munad (ühekaupa) ja kreemliköör.
Kalla kate täidise peale ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni kate on kalgendunud ja hakkab kergelt kuldset jumet omandama. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Soovi korral kaunista värskete marjadega.
allikas: Ise tehtud. Hästi tehtud
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar