teisipäev, 6. mai 2014

Banaani-hapukoorekook

Lihtsatest kodustest ainetest valmiv mahlane kook. Valmistama peaks selle paraja ajavaruga, et kook jõuaks maitsestuda ja läbi imbuda. Kaunistada glasuuriga võib vahetult enne serveerimist. Originaalretseptis oli välja toodud see kui hitt nõukaajal (70-80dad), kuid niipalju kui olen kõrvalt kuulnud/küsinud, siis paljud imestavad, et esiteks polnud banaanigi saada ja kui vaadata retsepti ilma banaanita, siis oldi ka nagu kahtleval seisukohal. Ilmselt on olnud pered erinevad ja igas majapidamises oli oma hitt! Aga igatahes oli tulemus tõsiselt mahlane ja maitsev.


Vaja:

Põhi:
2muna
2dl suhkrut
200g hapukoort
3dl jahu
1tl soodat
2spl mõrudat kakaopulbrit

Peale ja vahele:
700g paksu hapukoort
2spl suhkrut
3 banaani

immutamiseks piima või kohvi

Glasuur:
50g mõrušokolaadi
1dl vahukoort
1spl võid
2spl kakaod

Vahusta munad suhkruga, seejärel lisa omavahel segatud kuivained ja hapukoor ning laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15minutit. Lase jahtuda ning lõika kook kolmeks osaks. 2 tk lähevad kihtideks ja viimane kolmandik tükelda väikesteks kuubikuteks.
Pane serveerimisalusele 1 kiht biskviiti, immuta piima või kohviga ning määri sellele suhkruga segatud hapukoort. Lao peale viilutatud banaan. Tõsta peale teine biskviidikiht, hapukooresegu ja banaan. Sega omavahel allesjäänud hapukooresegu, banaan ning biskviidikuubikud. Kuhja segu viimase kihina koogile ja hoia torti paar tundi (kuni üleöö) külmas.
Glasuuri jaoks kuumuta vahukoor keemiseni, tõsta kõrvale ning sulata selles või ja šokolaad, lisa kakao ja sega ühtlaseks.. Lase veidike jahtuda ja nirista koogile. Serveeri.

Olgu see mahlane ja maitsev kook siis silmadega söömiseks minu 500da postituse auks!

allikas: Eesti Naine mai 2014

Kommentaare ei ole: