esmaspäev, 12. mai 2014

Pannacotta rabarberiga

Kokakool vol 8-magustoit.

Mõnusalt mahe magustoit, mida oma hapukusega toetab seekord rabarber, eriti hea on see muidugi esimeste varte kättesaamise aegu.


Vaja (4-le):
2dl piima
3dl 35% rõõska koort
80g toorsuhkrut
1 vaniljekaun
2,5 želatiinlehte

Aseta želatiinilehed külma veega paisuma.
Ühenda piimatooted ja lisa vaniljekaunast eemaldatud seemned ja seesama poolitatud vaniljekaun. Lisa suhkur ning kuumuta segades kuni suhkur on lahustunud.
Eemalda kuumuselt ja jäta 5 minutuks maitsestuma, aegajalt sega, et pinnale ei tekiks „nahka“.
Kuumuta segu uuesti keemiseni ning vala läbi sõela kaussi, sega hulka paisunud ja kuivemaks pigistatud želatiinilehed.
Seejärel tõsta kauss või pott jääkuubikutega täidetud külma vee kohale.
Sega aegajalt kuni želatiin alustab tarretamist (sel juhul ei valgu vaniljeseemned nõu põhja ja jääb hiljem ka serveerides ühtlasemalt magustoidu sisse). Vala siis serveerimisnõudesse ning hoia neid kuni söömiseni külmikus.
Serveeri meelepärase lisandiga.
Koguste suurenemisel võib vaniljekoguseid vähendada.

Meie tegime koolis lisandiks kõrvale värsketest esimestest rabarberivartest kompotti.

Rabarberikompott
3dl rabarberikuubikuid
1-1,5dl suhkrut
0,5tl jahvatatud kardemoni

Tükelda rabarber väikesteks kuubikuteks ning aseta suhkru ja kardemoniga potti. Kuumuta keemiseni ja kuni rabarberistest on eraldunud vedelik, kuid on säilitanud mingi tekstuuri. Jahuta ning serveeri tarretunud pannacotta´ga

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: