laupäev, 10. mai 2014

Klassikaline šnitsel kapparitega

Kokakool vol 8 - pearoog.

Endatehtud šnitsel on ikka see kõikse parem. Kui olen varem arvanud, et jube tüütu ettevõtmine, siis pole ühti. Veidi kätejõudu vasardamisel, paneering, praadimine ning voila, valmis ongi. Liha peab olema lihtsalt hea ja värske. Minu oma pärines Viljandi turult.


Vaja (4tk)

300g sea välisfileed
2 muna
5 saiaviilu (nt Kirde sai)
praadimiseks õli ja või segu
soola, pipar
serveerimiseks sidrunit, peterselli

Küpseta saiaviilud 150 kraadises ahjus krõbedaks ning purusta siis köögikombainis peeneks.
Lõika seafileest õhukesed viilud ning vasarda (toidukile vahel) väga õhukeseks. Maitsesta pipraga.
Klopi munad  taldrikus lahti, maitsesta soolaga.
Alusta praadimist nii, et kõigepealt paneeri õhukesed lihaviilud jahus, seejärel kasta ükshaaval lahtiklopitud munasse ja seejärel riivsaia. Suru kate korralikult liha külge.
Prae mõõdukas kuumuses  mõlemalt poolt kuldpruuniks, vahetult enne pannilt eemaldamist lisa tükike võid maitse ja värvi parandamiseks. Peale igat šnitslit võiks panni puhastada ja alustada praadimist uue rasvainega.
Hoia kuni serveerimiseni soojas.

Soovitus – paneering püsib liha küljes paremini kinni, kui lased jahus paneeritud lihalõike enne munasse kastmist 5min seista.

Serveerimine – puista šnitsel üle hakitud peterselli ja kapparimarjadega ja serveeri kõrvale sidruniviilud, mis  liha maitset meeldivalt mahendab.

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: