Kokakool vol 8 - pearoog.
Endatehtud šnitsel on ikka see kõikse parem. Kui olen varem arvanud, et jube tüütu ettevõtmine, siis pole ühti. Veidi kätejõudu vasardamisel, paneering, praadimine ning voila, valmis ongi. Liha peab olema lihtsalt hea ja värske. Minu oma pärines Viljandi turult.
Vaja (4tk)
300g sea välisfileed
2 muna
5 saiaviilu (nt Kirde sai)
praadimiseks õli ja või segu
soola, pipar
serveerimiseks sidrunit, peterselli
Küpseta saiaviilud 150 kraadises ahjus krõbedaks ning purusta siis köögikombainis peeneks.
Lõika seafileest õhukesed viilud ning vasarda (toidukile vahel) väga õhukeseks. Maitsesta pipraga.
Klopi munad taldrikus lahti, maitsesta soolaga.
Alusta praadimist nii, et kõigepealt paneeri õhukesed lihaviilud jahus, seejärel kasta ükshaaval lahtiklopitud munasse ja seejärel riivsaia. Suru kate korralikult liha külge.
Prae mõõdukas kuumuses mõlemalt poolt kuldpruuniks, vahetult enne pannilt eemaldamist lisa tükike võid maitse ja värvi parandamiseks. Peale igat šnitslit võiks panni puhastada ja alustada praadimist uue rasvainega.
Hoia kuni serveerimiseni soojas.
Soovitus – paneering püsib liha küljes paremini kinni, kui lased jahus paneeritud lihalõike enne munasse kastmist 5min seista.
Serveerimine – puista šnitsel üle hakitud peterselli ja kapparimarjadega ja serveeri kõrvale sidruniviilud, mis liha maitset meeldivalt mahendab.
allikas: Kaie Mei
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar