Põhi:
100g tumedat sokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldus)
100g võid
1spl heledat siirupit
200g digestiivküpsist
Kate:
100g tumedat sokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldus)
200g piimasokolaadi (vähemalt 30% kakaosisaldus)
4 muna
300ml vahukoort
värsked vaarikad
Põhja jaoks sulata esmalt šhokolaad koos või ja siirupiga vesivannil. Purusta küpsised ning sega massid omavahel. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 23cm koogivormi (mina kasutasin taaskord 28cm vormi, et saada veidi suurem kook) põhja. Pane külmikusse tahenema vähemalt tunniks.
Mousse jaoks sulata tume ning piimašhokolaad koos vesivannil ning lase jahtuda. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta vahukoor, kuid mitte ülitugevaks vahuks. Kui šhokolaadisegu on jahtunud, siis lisa sellele munakollased ning vahukoor ning sega kiirelt(või kasuta miksrit), et segu ei muutuks teraliseks. Viimasena sega õrnalt juurde munavalgevaht. Kalla saadud mass küpsisepõhjale ja hoia külmas üleöö.
Enne serveerimist kaiunista meelepäraste marjadega.
allikas: BBC GoodFood
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar