kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Ahjuvorm tomatimahlaga

Üks kiire argiõhtu ning pealegi isevalmiv roog. Olin ajakirja endale niisama koju kaasa vedanud et sirviks siis ka, kuniks meespere oli leidnud kiirelt ja veel kiiremini nõudnud, et seda tehtaks, seetõttu siis proovitud saigi.



Vaja:
10 kartulit (eks see pigem sõltub kartulite suurusest)
4-5spl õli
3spl ürtidega kartuliglasuuri (mina kasutasin küüslaugu oma)
350g peekoniviile (mina kui vana rasva ja pekiäärte vihkaja suutsin läbi suruda karbonaadist lõigatud tükid)
8dl tomatimahla

Koori kartulid, lõika sektoreiteks, pane suuremasse anumasse, kalla peale õli ning sega kergelt läbi. (Mina tegin kõike juba ahju pandavas vormis.) Peale õliga segamist puista peale maitseainesegu (kui retseptis olevat glasuuri pole käepärast, siis puista meelepäraseid ürte ja soola). Sega läbi. Lõika peekoniviilud u 2cm laiusteks tükkideks ja maitsesta liha samuti ürdiseguga. Tõsta liha vormi kartulite peale. Kalla peale tomatimahl. Kui mahl on soolane, siis ole kartulite ja liha maitsestamisel tagasihoidlikum. Küpseta 200kraadi juures 50-55 minutit, kuniks kartlu on pehme.

Maitsev, lihtne, kiire ettevalmistusprotsess.

allikas: Nipiraamat jaanuar 2013

Kommentaare ei ole: