esmaspäev, 10. oktoober 2016

Juustuburgeri täidisega seened

Kas ees ootamas vaikne õhtu kodus või äkki filmivaatamine koos sõpradega. Väike snäkk kulub ikka marjaks ära. Kui muidu ollakse klassikaliselt harjunud seeni täitma sinihallitusjuustuga, siis siit üks mõnus viis teha natuke teistmoodi - juustuburgeri täidisega seened. Ettevalmistusi tavapärasest veidi rohkem, kuid üllatusmoment külalistele garanteeritud.


Vaja(24tk):
24 shampinjoni ( või muid pisemaid seeni, mida soovid täita)
2spl võid
230g lahjat hakkliha
1 sibul
2spl toorjuustu
1/2tl worcestershire kastet
1tl ketšupit
1tl sinepit
3 viilu Cheddar juustu, pisemateks tükkideks lõigatud
4-5 kirsstomatit, viilutatud
2 salatilehte, hakitud
sool, pipar


Puhasta seened ning eemalda jalad, mis viiluta ning aseta kõrvale. Sulata või pannil ning küpseta seenekübarad mõlemalt poolt 2-3 minutit. Tõsta seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ootele. Nüüd pruunista samal pannil hakkliha, sega hulka hakitud sibul ja seenejalad. Kui kõik on pehmed, lisa toorjuust, maitsesta worcestershire kastme, ketšupi, sinepi ning soola-pipraga. Täida valminud seguga ootevalmis olnud seenekübarad ning küpseta 175-180kraadises ahjus 10 minutit. Võta seened ahjust välja ning kata juustuviiludega ja küpseta taaskord 10 minutit või kuniks juust on sulanud. Enne serveerimist kata salatilehe ribade  ning kirsstomativiiluga. Naudi!

allikas: Tastmade

Kommentaare ei ole: