laupäev, 29. oktoober 2016

Küüslaugune kartulipuder koorese kanakastmega

Üha lähemale hiiliv hilissügis ja sellega kaasnevad tuuleiilid ning vihm panevad üha rohkem mõtlema hautistele. Need keha soojendavad road, mis valmivad osaliselt peaagu ise ning mille kaaslaseks seekordne küüslaugune puder, hoiab ka batsillid eemal. Kartulipuder ning koorekaste, jumalik kooslus.



Vaja (6-8le):
16 kanakoiba
võid
sorts õli
2 sibulat
3 peotäit metsaseeni või šhampinjone
1dl kuiva valget veini
4dl puljongit
1 spl (kuhjaga) jahu
1dl vahukoort
soola

Pruunista koivad või-õlisegus ahjupotis mõlemalt poolt korralikult pruuniks ning tõsta seejärel taldrikule ootele. Lisa potti veel natuke võid ning seened ja viilutatud sibul. Maitsesta soolaga ja kuumuta pidevalt segades 5 minutit. Kalla nüüd potti lisaks puljong ja vein ning lase kaaneta 5 minutit podiseda. Lisa niristades ja segades hulka jahu-kooresegu ning tõsta hulka ka eelnevalt pruunistatud koivad. Lase kõigel koos vaikselt kaane all haududa 40 minutit.

Puder:
10 kartulit
soola
25g võid
6 küüslauguküünt
4dl piima

Koori kartulid (vajadusel tükelda väiksemaks) ja pane külma veega keema. Lisa sool ning keeda pehmeks. Kurna kartulid ning lisa või. Pane kooritud ja väiksemaks hakitud küüslauguküüned piimaga potti ning kuumuta. Lase mõni minut muliseda ja vala seejärel kartulitele. Tambi hoolsalt püreeks.

Kui puder ja kana koos kastmega valmis, serveeri ning naudi maitsvat rooga, kas siis nädalavahetuse lõunaks või tööpäeva õhtusöögiks.

allikas: OmaMaitse oktoober 2016

Kommentaare ei ole: