Mõnusalt kreemine kaste, seened, porgand ning kanamaks. Kokku sai sellest imemaitsev roog. Olin natuke ärevil maksa osas, mis mulle väga väga meeldib, kuid käsitsesin seda vist esimest korda oma koduköögis. Kuid kõik õnnestus ja olin tulemusega ülimalt rahul. Võib kasutada ka mestaseeni, mis ei vaja kupatamist või on eelnevalt juba kuptatatud.
Vaja:
1L seeni (nt austerservikuid või šampinjone)
2spl võid
1 sibul
2 porgandit
2dl rõõska koort (vabal valikul, kas 10% või 35%)
2spl portveini
sool, pipar
400g kanamaksa
petersell (hakitud)
Puhasta seened ja lõika tükkideks, koori ja haki sibul ning porgadid. Hauta porgandit ja sibulat pannil võis mõõdukal kuumusel pehmenemiseni. Lisa seened ja pruunista. Vala peale rõõsk koor ja hauta tasasel tulel, maitsesta portveini, soola ja pipraga. Pese kanamaks, lõika tükkideks ning küpseta kanamaks ülejäänud võis kergelt roosaks, maitsesta. Sega maks porgandi-seenesegu hulka, kuumuta läbi ning puista peale hakitud peterselli.
Serveeri meelepärasega, meil oli selleks kartulipuder.
allikas: nami-nami
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar