teisipäev, 20. aprill 2010

Toimetame

Peale muude tegevuste sai maal alustatud siis juba potipõllundusega. Tegelikult ema oli juba suurema osa ees teinud, mina aitasin vaid kasvuhoonet koristada, kuna tomatitaimed on end juba suht suureks ajanud, et kui vaja saame need ära istutada.
Igatahes kõik on valmis ja soojemate ilmade ootel. Kuigi maal oli tol korral küll väga mõnus ja soe, ligi +15 mõlemad päevad, nii et maja ümber sai koristatud ja asjatatud mõnuga.
Samas ootan ka huviga, millal mu meloni ja arbuusiseemned taimi näitama hakkavad. Olen juba kasvuhoones kohad broneerinud, et sel aastal ikka asja saaks.
Värske roheline sibul on ka juba sel aastal enda oma:). Täna tehtud kodujuustu-hapukoore ja sibula salat oli ülimaitsev...
Rääkides toidutegemisest, siis suur murrang on tehtud. Teeme nüüd meiegi ise leiba ja kui aus olla siis poe oma on unustatud niikaua kui endatehtut ikka jagub. Maal sai siis esmakordselt proovitud ja nüüd teine nädalavahetus ka Jüris hakkama pandud. Jüris tehtud 3 leiba said otsa 2 päevaga, nii et pühapäeval pandi uus laar hakkama ja eile saadetigi linnainimesele päts värskelt ahjust tulnud leib. Njämm.

Muudest kulinaarsetest asjadest on olnud proovimisel:
* kana valge veini ja sinihallitusjuustuga - väga mõnus kooslus ja läheb kindlasti kordamisele

* kitsejuustu-köögiviljapirukas - väga omapärane, kuid järgmisel korral proovin ilma hallituseta kitsejuustu.

* kana päikesekuivatatud tomati ning mozarellaga - kõige värskem tänane katsetus. Maitse hästi huvitav (kana sai eelnevalt määritud pestoga ja vahel siis päikesetomat ja juust), ning sinna juurde tehtud kodujuustu-hapukoore-rohelise sibula salat viis keele alla.

* kohupiima-kakao magustoit virsikutega - suht tavapärane magustoit, minu jaoks jäi natuke magusaks, aga teinekord võib isegi veel teha.

Kõik ülal nimetatud toitude retseptid on võetud suurest-laiast internetist.
Enne blogimist just sai sorteeritud taas erinevatesse kategooriatesse paljundatud-veebist leitud retsepte ja kogus on ikka meeletu. Pluss siis veel ju kõik need raamatud, mis on ja mis veel ostmist ootavad (igatahes üks uus on taas välja valitud:)). Ma ütlen et vaja on suuremat kööki.

Et kõik see söök ei jääks keha külge pidama, siis trenni jõudsin tublisiti mitmel hommikul kell 8 ning pühapäeva kroonis 2 tunnine matk Viru rabas. Ilm oli kena, küll pisut tuuline, kuid ammune plaan sai väikse tagantutsitamise peale teoks. Arvasin küll, et laudtee vee all, aga pigem oli see just kuiv ja muud kohad kummikutega läbitavad.


Ees on ootamas ka 2, loodetavasti, vahvat reisi. Aga neist juba siis kui õige aeg.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Melon ja arbuus.. päriselt?

Kati ütles ...

jah päriselt..arbuusi tahtsin juba eelmine aasta proovida, aga jäin uimama..nyyd panen lihtsa huvi pärast kummastki maha mõned..vaatan kas saab üldse asja.