pühapäev, 7. oktoober 2012

Ras El Hanout lambaliha tagine kõrvitsa ja aprikoosidega

Kuna eile sain endale veerand kõrvitsat, siis hommikupool möödus veebis surfates et leida üks mõnus-lihtne-kiire tagine retsept, kus seda kasutada saaks. Lõpuks oli õnne ja veel lambalihaga, millega ma enne pole ise otseselt proovi teinud.




1kg luudeta lambaliha, parajateks tükkideks lõigatuna (kuna lambaliha pole nii laialt valida/saada, siis leidsin poest Otepää Lihatööstuse "Koduse lambaprae", kust siis liha lahti opereerisin)
2 sibulat
1tl värskelt hakitud ingverit (asendasin veerand tl ingveripulbriga)
2tl Ras El Hanout
2 kaneelipulka
400 ml passata't (tomatipüree)
350g kõrvitsat, parajateks tükkideks lõigatuna
175g kuivatatud aprikoose
oliiviõli
peotäis koriandrit (meie perele see ei meeldi, seega jätsime välja)
sool-pipar



Kuna mina kasutasin tagine'i siis tegin kõik vajaliku ka samas potis. Esmalt pane tilk õli pannile ja pruunista sibulat kuni see on pehme ja klaasjas. Lisa ingver ja parajateks tükkideks lõigatud liha (kui pann on väike, siis prae lihatükid portsjonite kaupa, kuni on veidi värvi muutnud), pruunista kergelt. Lisa Ras El Hanout ja kaneelipulgad ning kuumuta minutike.
Edasi lisa tomatipüree ja ca 300ml vett. Maitsesta soola-pipraga. Lase keema, sega kõik kenasti läbi ning jäta kaane alla hauduma 1,5 tunniks kuniks lammas on pehme ja sulab suus.
Seejärel lisa kõrvits, sega taas korralikult läbi ning jäta veel hauduma kaane alla 20 minutiks. Peale seda lisa tükeldatud aprikoos, sega korralikult ning hauta veel nii 5 minutit. Vajadusel maitsesta veel.
Serveerimisel lisa koriander. Kõrvale paku riisi, bulgurit või kuskussi.


Minu esmakordne katsetus lambaga õnnestus igaljuhul täiesti, kuigi usun et selle taga oli ka tagine kasutamine, kuna ahjus on seda ilmselt kergem "kasukaks muuta".

allikas: What's for lunch Honey?

Kommentaare ei ole: