pühapäev, 7. oktoober 2012

Sidruni-mandli-õunakook

Püüan end taaskord blogimise lainele saada. Tean et ca kuu on möödas viimasest korrast, aga no pole olnud aega-viitsimist ja tahtmist, sest õhtul koju jõudes ei taha arvutit enam näha ja ega midagi erilist ja uut pole vahepeal ka teinud. Aga nüüd sügise süvenedes püüan olla tublim, luban! Alustades juba täna, kui otsisin 2 täitsa uut retsepti, mida pole enne teinud. Kuid kõigepealt mõned vanad võlad, mis postitamata.

Mõnus kui vahepeal iseenesest mõni retsept sulle näkku kargab veebiavarustes ja kohe järgmine hetk sa seda teedki. Nii juhtus ka ühel ilusal septembri reedel, kui seda õunakooki Oma Maitse FB lehel kohtasin.



250g võid
3dl suhkrut
4 muna
1dl jahu
250g jahvatatud mandleid(kuna poest ei leidnud, siis purustasin mandlid nii peeneks kui andis)
2 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
6 hapukat õuna
2spl tavalist või Demerara suhkrut
tuhksuhkrut




Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad ja jahu.
Lõpuks sega hulka mandlijahu ja sidruni riivitud koor ning pressitud mahl.
Sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas 24 cm lahtikäivasse võitatud koogivormi.
Koori õunad, puhasta ja viiluta. Lao õunaviilud ringiratast tainale.
Raputa peale suhkrut ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. Sõelu peale tuhksuhkrut.

Mahlane mandli-sidrunimaitseline kook läheb seistes aina paremaks.
Kui kook kipub küpsemise ajal liialt pruunistuma, kata vorm pealt fooliumiga.


allikas: Oma Maitse FB

Kommentaare ei ole: