teisipäev, 4. september 2012

Kukeseene-singipirukas

Üks huvitava kooslusega(pean silmas päris suurt kogust hapukoort täidises) pirukas, kus mina põhja asemel kasutasin taakord Soomest koju taritud Pirkka pirukapõhjapulbrit, kuid usun et maitset see ei muutnud, vaid tegi mul elu natukenegi lihtsamaks.


Põhi:
100g võid
50g riivitud juustu
2,5dl jahu
soola

Täidis:
100g kukeseeni
2spl võid
2 sibulat
150g sinki
4dl hapukoort
2 muna
100g riivitud juustu
soola
tüümiani

Alusta põhja valmistamisest. Sega toasooja või hulka riivjuust ja jahu. Kui tahad et põhi oleks veidi soolasem, lisa ka soola. Suru tainas 24cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele. Torka põhi kahvliga läbi ja aseta ahju 200 kraadi juurde eelküpsema 8-10 minutiks.
Puhasta seened(palun neid mitte veega pesta, sened teadupärast tõmbavad vee sisse) ning rebi näppudevahel parajateks tükkideks ning prae pannil kergelt läbi. Lõpupoole lisa sibul ja sink. Maitsesta soola ja tüümianiga. Kalla seene-singisegu eelküpsetatud põhjale ning aja ühtlaselt laiali. Puista peale riivjuust ja lõpuks ka hapukoore-munasegu. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.
Lõpptulemus - äärmiselt maitsev.

allikas: Naisteleht

Kommentaare ei ole: