teisipäev, 4. september 2012

Kukeseente ja singiga täidetud suvikõrvits

Kuna kukeseeni oli vahepeal ikka metsast koju taritud ohtralt, siis otsisin üha enam retsepte, kus neid erinevat moodi kasutada, kaua sa ikka tavalist kastet ja juba vana tuttavat kukeseenepirukat teed.


4 portsjonit:
1 suur või 2 väikest suvikõrvitsat (kokku u 400g)
200g kukeseeni
100g suitsusinki või peekonit
1 sibul
1 küüslauguküüs
õli, võid
soola-pipart
tüümian
70-80g riivitud juustu

Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ning õõnesta pehme sisu lusika abil välja, nii et tekiks paras lootsik. Sulata pannil pooleks õli ja võid ning kuumutage selles sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Lisa sink, prae läbi, seejärel lisa seened ning kuumuta niikaua kui üleliigne vedelik on kadunud. Maitsesta soola-pipraga ning lisa hulka veidi tüümiani.
Täida valmissaanud seguga suvikõrvitsalootsikud ning aseta need õliga määritud ahjuvormi. Puista peale riivjuustu. Küpseta 180 kraadi juures umbes pool tundi.

Sööjad kiitsid maa ja taevani, kuid minu jaoks kumas läbi millegipärast meemaitse, ma ei tea kust, kuna sees seda pole. Kes mind teab, siis mesi ja mina pole just sõbrad ja seega oli ka minu söömine veidi raskendatud.

allikas: ajakiri Tiiu august 2012

Kommentaare ei ole: