teisipäev, 4. september 2012

Šokolaadivulkaanid

Väiksed koogid, mis olid mul ammu juba silma all ja kord keset palavat suve ka nende teo ära proovisin. Olin alati olnud hirmul, et kas ikka jäävad seest õieti vedelad, mitte ei küpse läbi. Et noh, asi ikka õige oleks, mitte ei peaks pettuma. Ja ei pidanudki.



Kuuele :
4 muna
200g tumedat šokolaadi
160g võid
160g demerara suhkrut - sobib ka tavaline
100g nisujahu
1-2 spl magustamata kakaod

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sulata kastrulis või ja pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Kui või sulanud, pintselda sellega portsionivormide põhjad ja küljed, raputa peale kakaod nii, et vormid seestpoolt ühtlaselt kaetud oleks (kui see protseduur tegemata jätta, jäävad koogid vormi lihtsalt kinni).
Ülejäänud või (ehk enamus siiski) sees sulata šokolaad ja vala sulavõi-šokolaadisegu munavahu hulka ning vahusta kolm minutit. Siis lisa jahu ja vahuta veel, kuni segu oli ühtlane.
Edasi vala tainas vormidesse ja aseta  ahju. Küpseta 180 kraadi juures umbkaudu kümme minutit (see oleneb veidi vormidest ja ahjust, optimaalne oleks 9-13 minutit. Koogikesed peavad ümbert olema küpsenud, aga vormi liigutamisel peab keskosa võdisema).

Tõsta koogikesed ahjust välja, kummuta taldrikutele ja serveeri kohe. Kõrvale võib pakkuda vanillijäätist ja värskeid marju, kuna pisike kook ise on päris päris magus.



allikas: Tegemisi-toimetusi

Kommentaare ei ole: