reede, 1. jaanuar 2010

Aasta uus..

Head uut siis kõigile. Käes ta ongi, uus kümnend käesoleval sajandil.
Pühad on ka selleks korraks lõppenud, küll suure külma ja lumega. Lume vastu pole mul miskit - täna saigi kohe käidud vaatamas kohalikku suusamäge, kuid kahjuks oli see täna kinni ning laud peaks saama soojaks sel hooajal siis homme. Kuna mägi oli kinni, siis läksime hoopistükkis edasi Holstre-Polli, kus siis mõningad seltskonnast panid alla murdmaasuusad ja tegid väiksed ringid seal. Mina, kui vana murdmaa-vihkaja ronisin sel ajal samal territooriumil olevasse 25m kõrgusesse vaatetorni.


Vaade oli võimas, kuid ümbritsev külm samuti - kodust lahkudes näitas kraadiklaas -9, kuid tagasi saabudes juba -15, nüüdseks kindlasti juba enam.
Pühade ajal ja vahepeal on siis ahi saanud kõvasti vatti - küpsetanud olen uuest "Juustukookide" raamatust juba 2 kooki (juustukook doominoküpsistega ning maasika-mustika juustukook), mõlemad oli väga väga head, minu jaoks õnneks pisut vähemmagusamad kui jõuludepaiku tehtud küpsetis.


Ja "Kohupiima ning kodujuusturaamat" on ka end juba õigustanud - saiakate munast-kodujuustust lugematu arv kordi ning homseks sünnipäevaks valmib sealt ananassi-kohupiima kook.
Pole päris pikka aega niipalju jutti küpsetanud, aga kõik on väga kiirelt laualt kadunud. Kogu pühade ajal siis kokku tuleb 4 erinevat kooki - päris suur kogus magusat:).
Jõulude ja aastavahetuse vahepealsed päevad möödusid siiski ka natuke töörütmiga, õnneks midagi hullu polnud, aga ikkagi see nö valvesolek. Uue hooga peaks asi minema lahti juba siis esmaspäeval, kui aus olla ega väga ikka ei oota küll. Tahaks pigem puhata ja mängida. Kuigi enamus päevi on molütatud ja kaua magatud, siis tunne on ikka selline nagu hull tamp oleks peal olnud.
Kaks raamatut sai ka paari päevaga siin läbi töödeldud - "Minu Itaalia" ja "Mina, Vandersell". Mõlemad väga head lugemised, Itaalia oli nagu ikka need Minu sarja raamatud, minu poolt väga oodatud ja pettuma ei pidanud ka seekord. Vandersell oli siis "Minu Argentina" autori teine raamat Lõuna-Ameerika kohta. Mulle meeldis juba väga Minu sarja raamat ja nagu oligi arvata lõppes ka Vandersell minu käte vahel üllatavalt kiiresti. Lihtsalt nii hea lugemisvara. Ilmselt meeldivad mulle taolised raamatud, kuna need ongi kirjutatud nii nagu tegelikult seal elu ongi. Pole sellist tavapärast "turismireisi" maiku mann, mis teebki just loetava huvitavaks, seda enam kui sa ise pole seal kunagi käinud või kui oledki, siis tuleb paljustki tuttav ette. Hetkel on käsil ka veel "Triumfikaar" ning "Lohetätoveeringuga tüdruk".

Mida siis eelmise aasta kohta kokkuvõtvalt öelda?
Tööd on ikka õnneks jagunud.
Tervisega pole ka suuremaid jamasid olnud.
Reisida on ka saadud - kuna eelmine aasta panin kirja kõik aastajooksul külastatud riigid, siis püüan seda seegikord teha (Soome, Rootsi, Läti, Kreeka, Portugal, Inglismaa).Sellega ongi vist nimekiri täis, hetkel ei meenu rohkem.
Kolinud kahjuks pole.
Ja kaotanud ühe väga lähedase inimese.
Sellega olengi vist aasta kokku võtnud.

Ja kuidas tuli uus:
Palju head sööki
Palju head jooki
Ilutulestik
Hea kaaslane TV
Ning täiskuu ja sellest tingituna ülimalt selge ja külm öö.

Kui aus olla ei mäletagi, millal öösel nii valge väljas oli - see oli tõsiselt müstiline öö.
Aga nüüd lõpetan - uus kook vaja ahju pista ning nina arvutist eemale saada:).

1 kommentaar:

Maris ütles ...

Ilus on tõesti õues ja pagana külm samuti, siin ka kraadiklaas näitab peaaegu -20.
Aga koogid on hirmus isuäratavad!!!