esmaspäev, 11. märts 2013

Maisihelvestega paneeritud kana

Kuna juba eelnevalt siia riputatud kommide retseptis oli vaja tavapäraselt hommikusöögiks mõeldud maisihelbeid, siis otsisin moodust kuidas neid veel likvideerida. Olen hommikuks ja õhtuks neid söönud ja siis lõpuks meenus üks vahva kana-nagitsate retsept, mida olin kunagi kuskil veebis kohanud. Ja nii see läkski, paneerisin kanafileed maisihelvestega. Omapärane, kuid maitsev viis.

Vaja:
4 kanafileed
maisihelbed
2 munavalget
jahu
sool-pipar


Sega jahu soola-pipraga, teisele taldrikule (või mingi muu anum) pane munavalge ning kolmandale maisihelbed. Viimaseid purusta käte vahel veidi väiksemaks. Lõika kanafileed umbes kolmeks. Esmalt "püherda" kana jahus, seejärel munavalges ja viimaseks maisihelvestes. Tee nii kõikide tükkidega ja aseta plaadile/vormi ning küpseta 200 kraadi juures kuni kana on valmis. Serveeri endale meelepärasega. Meil läks kõrvale juba klassikaks kujunenud salat- tomat, kurk, redis, kodujuust, hapukoor, sool-pipar.

Kui tahad teha nagitsaid, siis tee kanatükid veel väiksemaks, parajalt suupärasteks. Meil oli see pigem põhitoiduks, kui snäkiks ja seetõttu jätsin ka kana suuremateks tükkideks.

allikas: internet (kust täpselt selle kõrva taha panin, enam ei mäleta)

Kommentaare ei ole: