pühapäev, 3. märts 2013

Tomatine ahjukana

Üks kiire argiõhtu roog. Silmasin seda juhuslikult Nami-nami FB lehel ja just oma lihtsusega see ka mind võlus. Ja maitse on ka super. See retsept andis ka võimaluse tarbida mulle Vancouveri OM'lt toodud vahtrasiirupit. Siiani polnud raastinud seda avada ja nüüd lõpuks siis pidulikult keerasin korgi maha.



Vaja:
400-500g kanafileed(kasutasin kinstuliha)
400g purk purustatud tomateid
2 viilutatud sibulat
150g paksemat hapukoort (või creme fraiche)
1tl kuivatatud tüümiani
1tl paprikapulbrit
1spl vedelat mett või vahtrasiirupit või agaavinektarit
soola, pipart

Lõika kana kerge nurga all viiludeks, laota need ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga. Laota viilutatud sibul kanale peale. Kastme jaoks sega omavahel purustatud tomatid, hapukoor, tüümian, paprikapulber ja vahtrasiirup(või mesi või agaavinektar). Kalla kaste kanale. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kana on küps.
Serveeri meelepärase lisandiga.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: