laupäev, 16. märts 2013

Sri Lanka kanakarri

Viimast Oma Maitset lugedes sattus kohe listi mitmeid roogi, mida tuleb proovida. Sama oli ka selle endise Inglismaa supermodelli loo juures olnud karriga. See lihtsalt tundus nii ahvatlev.

Riis:
100g india pähkleid
300g riisi
2tl meelepärase maitsega karrit
sool-pipar
100g külmutatud herneid

Karri:
2spl meelepärase kangusega karrit
2tl garam masala't
1tl kaneeli
0,25tl jahvatatud ingverit
1-3tl tshillipulbrit
4 kana rinnafileed
sool-pipar
õli
400ml kookospiima
200ml vett
punt rohelist sibulat
1 küüslauguküüs
soovi korral 1tl suhkrut
soovi korral väike punt koriandrit


Kuumuta riisi jaoks 0,5l vett ning rösti kuumal pannil ilma õlita india pähklid, see võtab aega umbes 3-4 minutit. Pane riis koos karri ja vähese soolaga keeva veega pliidile. Vett peaks olema paari cm jagu riisist rohkem. Lase keema minna. Seejärel keera kuumus alla ja jäta hauduma.
Kui pähklid röstitud, tõsta kõrvale ning kasuta sama kuuma panni karri valmistamiseks.  Pane kuumale pannile karri, garam masala, kaneel, ingver ja tshilli ning kuumuta 2-3 minutit. Sega aeg-ajalt. Tükelda kana meelepärasteks tükkideks. Kui vürtsid on aroomi eraldama hakanud, siis vala pannile törts õli ning kana. Prae kana igalt poolt kuldseks.
Vahepal vaata, mida teeb ka riis. Kui pool soovitatud keeduajast on möödas, siis lisa pähklid ja herned. Ära sega läbi, vaid lasegi neil kõige peal olla. Kata kaanega ja lase küpseda seni kuni ka riis on valmis.
Kui kana on kuldpruun, tõsta pann vahepeal tulelt, lisa kookospiim ja vesi (selle ma jätaks teinekord isegi vahele, kuna kaste tuli liiga vedel minu meelest), tõsta tagasi tulele ning lase mõni minut keeda. Tükelda roheline sibul ning küüslauk ning lisa need karrile ja lase mõned minutid küpseda.
Kui karri keeb liiga ägedalt, siis alanada kuumust, sega aeg-ajalt.
Kui riis on valmis, keera pliit kinni, selle ajaga peaks ka karri valmis olema. Maitsesta soovi korral lisaks.
Kui välja arvata see, et kaste oli minu meelest liiga vedel, oli toit äärmiselt mõnus ja teistmoodi, just riis. Ja kogu kupatus valmis tõesti ka kiirelt.

allikas: Oma Maitse märts 2013

Kommentaare ei ole: