esmaspäev, 11. märts 2013

Valge kala värske kreemise rohekastmega

Kuna me oleme nüüd ju tohutult sportlikud (teen sellest eraldi postituse ilmselt millalgi), siis püüame ka rohkem lahjemaid ja kergemaid roogasid teha, et peale trenni veidi kergemalt oma keha hellitada.
See mõnus kalaroog jäi silma viimasest Oma Maitsest ning nii nagu pilt oli ülimalt ahvatlev, oli seda ka maitse.

Vaja 2-le:
2spl õli
2 kamarata suitsupeekoniviilu
1 sibul
1 küüslauguküüs
300g nahata tursafileed (mina kasutasin heiki, sest ei leidnud muud valget kala enda liikumistrajektoorilt)
150g külmutatud herneid
200ml kanapuljongit
Rooma salatit
2spl creme fraiche'i (või kuumust taluvat hapukoort)
sool-pipar


Kuumuta õli, lisa tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae mõni minut, tõmba panni ühte äärde. Lõika kala kaheks portsjoniks ning maitsesta musta pipraga. Prae ühelt poolt paar minutit, seejärel keera ümber, lisa samale pannile puljong ja herned ning lase keema minna. Hauta mõõdukal kuumusel kaane all veel paar minutit, lisa enda jaoks sobiv kogus väiksemaks rebitud Rooma salatit ning creme fraiche. Kuumuta mõned minutit, sega rohelist ning jälgi, millal kala küpseks saab. Maitsesta lõplikult soola-pipraga. Juurde võid pakkuda krõbedat saia, et ka viimse kastetilga kätte saaksid.

allikas: Oma Maitse veebruar 2013

Kommentaare ei ole: